Prejsť na informácie o produkte
1 z 1

Ricínový olej - 100 ml

Ricínový olej - 100 ml

Normálna cena €5,75 EUR
Normálna cena Cena po zľave €5,75 EUR
Zľava Vypredané
Vrátane daní. Doprava sa vypočíta pri platbe.

Objavte rokmi overenú všestrannosť ricínového oleja, prírodnej zložky, ktorú si ľudia po stáročia cenia v kozmetike, wellness aj tradičnej medicíne.

Botanický názov: Ricinus Communis

Pôvod: Predpokladá sa, že ricínový olej používali už v staroveku egyptskí lekári na ochranu očí pred podráždením. Hoci sa dnes ricínový olej vyrába po celom svete, najväčším producentom zostáva India. Ricínový olej sa široko využíva v medicíne, kozmetike a priemyselnej chémii. Získava sa lisovaním semien ricínu obyčajného za studena.

Ricínový olej je vynikajúcim nosným olejom pre esenciálne oleje a používa sa aj na zlepšenie vstrebávania iných kozmetických zložiek. Vďaka svojej hustej konzistencii môže byť tento olej skvelým pomocníkom pri suchej pokožke. Pri použití ako masážny olej môže pomôcť zlepšiť krvný obeh a môže byť prospešný aj pre rast vlasov.

Farba a vôňa: Bledožltá farba s takmer bezvýraznou, olejovou vôňou.

Textúra: Veľmi hustý olej s textúrou podobnou medu.

Tento ricínový olej pochádza z Indie a vyrába sa metódou lisovania za studena, pričom suroviny na jeho výrobu získavame z celého sveta.

Zobraziť všetky podrobnosti